Skip to content

PVDA Willebroek helpt vzw Argos met soep en chocolademelk

PVDA Willebroek helpt vzw Argos met soep en chocolademelk

Argos Vaartland vzw helpt mensen in armoede. Elke veertien dagen organiseren zij een voedselverdeling aan een zeventigtal gezinnen. Vrijwilligers van PVDA Willebroek zullen de vzw in de maanden november en december ondersteunen bij de stijgende hulpvragen.

In de coronacrisis stijgt de groeiende ongelijkheid. Steeds meer mensen krijgen het moeilijk. Organisaties hebben daarnaast ook veel meer werk om de hulp op een coronaveilige manier tot bij de mensen te brengen.
“Normaal gesproken kunnen de mensen binnen wachten om hun voedselpakketten af te halen. Maar dat kan door corona niet. Daarom vangen wij buiten een zeventigtal gezinnen op met groente- en minestronesoep en chocolademelk voor de kinderen,” zegt Carine Sollie van PVDA Willebroek.

Voedselbanken en andere hulporganisaties zagen het aantal hulpbehoevenden tijdens de eerste golf met 20% toenemen. Alleenstaande ouders, hulpbehoevende jongvolwassenen, werknemers die in tijdelijke werkloosheid terecht komen, zelfs mensen die ziek worden of in quarantaine moeten, vallen steeds vaker uit de boot. “Dat steeds meer mensen het moeilijk krijgen om de eindjes aan elkaar te knopen valt ook in Willebroek op,” weet Carine Sollie van PVDA Willebroek. “De voorbije tien jaar zijn de armoedecijfers enorm gestegen. 1 op 5 kinderen groeit in Willebroek op in een gezin in kansarmoede. 1 op 8 heeft elke maand opnieuw problemen om zijn rekeningen te betalen.”

Om deze crisis het hoofd te bieden beslisten de leden van PVDA Willebroek om vzw Argos te helpen tijdens de volgende moeilijke weken. “Wij zijn een partij van doeners, dat zit in ons DNA, solidariteit heeft voor ons een concrete betekenis,” voegt Carine Sollie van PVDA Willebroek toe. “Wij vragen ook aan het gemeentebestuur van Willebroek om deze organisaties nu te helpen. Met ondersteunend personeel, maar ook bijvoorbeeld met extra subsidies en administratieve ondersteuning.”