PVDA trekt met syndicalisten en klimaatscholieren naar 26 mei

De PVDA trekt met stevige ambities naar de verkiezingen op 26 mei. Daarbij horen kandidatenlijsten die bulken van het engagement. Met Peter Mertens als lijsttrekker voor de Kamer wil de linkse partij voor het eerst vanuit Vlaanderen een verkozene naar het Federaal Parlement sturen. En met Jos D’Haese en Lise Vandecasteele mikt de PVDA ook op haar twee eerste zitjes in het Vlaamse Parlement. De kandidatenlijsten die die ambities moeten waarmaken bulken van het engagement. We lichten er enkele straffe kandidaten uit.

Provinciale deputatie negeert bewoners en actiegroepen

In het kleiputtengebied tussen Rumst en Boom dreigt de grootste ontbossing van Vlaanderen zich te voltrekken. Het gebied moet een stortplaats worden voor zand van de Oosterweelwerken. Bewoners en actiegroepen verzetten zich tegen de plannen, maar de provinciale deputatie blijft Oostindisch doof.

Peter on Tour

Op zo’n dertig locaties in de provincie Antwerpen trappen we samen met PVDA-voorzitter Peter Mertens de kiescampagne af. Je bent van harte welkom om te komen luisteren naar het fenomenaal sociaal plan van de PVDA. Jij komt toch ook?

Historische staking bij Van Hool voor loonsverhoging van 1 euro per uur

Sinds dinsdag 12 februari ligt de productie van bussen en opleggers bij Van Hool in Koningshooikt volledig stil. En dat is geen toeval. De rijke familie Van Hool beleeft gouden tijden. De busbouwers zelf daarentegen, zagen de voorbije jaren hun koopkracht alleen maar achteruit gaan. Toen een afdeling erin slaagde om 1 euro per uur loonsverhoging af te dwingen, was dat het ultieme signaal voor dezelfde eis en een stevige actie in de rest van het fabriek.

PVDA wil drie wakkerschudders vanuit Antwerpen naar Brussel sturen

Als het van de PVDA afhangt telt de partij straks drie parlementsleden uit de provincie Antwerpen. Voorzitter Peter Mertens trekt de Kamerlijst en wil deel uitmaken van een sterke federale fractie met verkozenen uit heel het land. Klimaatactivist Jos D’Haese moet de stem van de klimaatbetogers tot in het Vlaams parlement laten klinken. En ook Lise Vandecasteele, activiste in de strijd tegen armoede, wil een zitje veroveren in het Vlaams parlement.

Geslaagde informatieavond Red De Kleiputten: maximale steun voor minimale sanering

Nadat reeds meer dan 500 bewoners van Boom en Terhagen schriftelijk hun steun betuigden aan de actiegroep “Red de Kleiputten”, bewezen de 110 aanwezigen op de informatieavond van 29 november dat de bezorgdheid leeft en de actiegroep een flink draagvlak heeft. De organisatoren voelen zich door de grote opkomst dan ook gesterkt in hun plannen.

De Keukenrevolutie #2 met Natalie Eggermont: “Iedereen klimaatrebel”

In de tweede aflevering van De Keukenrevolutie nodigde Peter Mertens klimaatactiviste en spoedarts Natalie Eggermont uit. Op een bepaald moment besliste Natalie om niet enkel hulp te verlenen aan “vitaal bedreigde patiënten”, maar ook aan de “vitaal bedreigde planeet”. Waarom eigenlijk?

Peter Mertens start #DeKeukenrevolutie

PVDA-voorzitter Peter Mertens lanceert vanavond zijn nieuwe YouTube-kanaal: De Keukenrevolutie. De Keukenrevolutie is een wekelijkse afspraak bij Peter Mertens aan de keukentafel.

Dit is jouw beweging