Personeel buitenschoolse kinderopvang IBO Edegem in staking

Op 31 mei startte het personeel van de buitenschoolse kinderopvang in Edegem met een staking. Anderhalf jaar na de beslissingen van het N-VA-bestuur om massaal te privatiseren in Edegem, zal de helft van al het Edegems gemeentepersoneel er zijn job kwijt zijn. Velen zijn verplicht om te gaan werken voor een andere werkgever, aan minder goeie arbeids- en loonvoorwaarden. Een beslissing die personeel en vakbonden van IBO, dat als laatste geviseerde dienst aan de beurt komt, niet aanvaardt.  

Bewoners en leden PVDA Hemiksem voeren actie voor verkeersveiligheid

Zaterdag 29 mei voerde een 30-tal bewoners van Hemiksem actie aan de overweg op de grens Hoboken-Hemiksem aan de Sint-Bernardsesteenweg voor meer verkeersveiligheid. De overweg en het smalle fietspad is al jaren een doorn in het oog van de bewoners van Hemiksem en Schelle. De actie was een initiatief van de PVDA met steun van het verkeersplatform van ACV-Rupel.

Station Kontich-Lint: sluiting van de loketten is afbraak van dienstverlening

Begin februari maakte de NMBS haar plan bekend om opnieuw een reeks loketten te sluiten. 44 zouden er voor de bijl gaan. Een bijzonder slecht idee. Want een goeie dienstverlening om te treinen, dat is meer dan gemakkelijk online of aan de automaat je ticketje kunnen kopen. Ook voor het station van Kontich-Lint, is de sluiting en bijzonder slecht idee.

PVDA Edegem vraagt schepen van Cultuur om geplande commercialisering Huis Hellemans terug te schroeven

Nadat de Edegemse PVDA haar voorstellen voor de toekomst van Huis Hellemans via een brief aan de burgemeester en betrokken beleidsmakers van het gemeentebestuur had bekendgemaakt, werd maandag een delegatie uitgenodigd voor een gesprek met de schepen van Cultuur Michiels (N-VA).

Huis Hellemans: is het doek gevallen?

Het N-VA bestuur nam eind 2019 beslissingen die diep snijden in de gemeentelijke diensten. In het kader van privatisering en commercialisering werd ook Huis Hellemans, een baken van cultuurbeleving in Edegem, één van de geviseerde slachtoffers.

PVDA Willebroek helpt vzw Argos met soep en chocolademelk

Argos Vaartland vzw helpt mensen in armoede. Elke veertien dagen organiseren zij een voedselverdeling aan een zeventigtal gezinnen. Vrijwilligers van PVDA Willebroek zullen de vzw in de maanden november en december ondersteunen bij de stijgende hulpvragen.

PVDA-Edegem: “Vier 1 mei, voor solidariteit en voor een warme gemeente voor iedereen”

Omdat de vaste optochten en speciale 1 mei activiteiten niet mogelijk zijn nodigt de PVDA Edegem iedereen uit om deel te nemen aan het nationale online 1 mei-festival op 2 dagen www.onzehelden.be. Want op deze Dag van de Arbeid is meer dan ooit duidelijk hoe gewone werkende mensen de samenleving doen draaien, en hoe solidariteit levensnoodzakelijk is.

PVDA Nijlen stapt met bewoners sociale woningen naar de gemeenteraad

Door de aanpassing in de berekening van de huurprijzen van sociale woningen, op basis van hun marktwaarde, stijgt ook voor heel wat sociale huurders in Nijlen de rekening. Het gemeentebestuur keurde in februari al een motie goed tegen deze verhoging. Een belangrijk signaal, vindt de PVDA. Maar er moet ook echt iets veranderen.

Personeel provincie bedreigd door startnota De Wever

De Startnota van Bart De Wever voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering is een bedreiging voor de toekomst van het personeel van de provincies. “Met sterke Vlaamse en lokale overheden kunnen de provinciebesturen vanaf 2024 ophouden te bestaan”, staat er letterlijk te lezen. Wat er gebeurt met de 1600 werknemers van de Provincie Antwerpen? Niets is duidelijk en het personeel maakt zich na de besparingen van de afgelopen jaren opnieuw ernstige zorgen. PVDA-provincieraadslid Rudy Sohier zal met de werknemers en de vakbonden opkomen voor hun toekomst.

Het signaal van de hoop: lessen uit de PVDA-kiescampagne

Er kan geen enkele twijfel over bestaan: de PVDA is een winnaar van de afgelopen verkiezingen. Over heel het land boekten we successen. In Wallonië en in Brussel zijn we de sterkste stijger. In Vlaanderen kenden we de op één na grootste groei. Die doorbraak is opmerkelijk om verschillende redenen. Een feit staat als een paal boven water: deze overwinning werd ons niet in de schoot geworpen, we hebben ze collectief afgedwongen.